Blog > Komentarze do wpisu
Truskawkowe crumbleW tak chłodne, listopadowe dni miło jest się rozgrzać smacznym i ciepłym deserem...prawda? Jednym z moich ulubionych jest właśnie angielska crumble. Można ją zrobić zawsze, z owoców które akurat mamy w domu ;) mogą być również owoce z puszki. Jakiekolwiek wybierzemy, będzie smacznie! Składniki:
Truskawki myjemy, odcinamy szypułki i kroimy wzdłuż, mieszamy z białym cukrem. Następnie tak przygotowane truskawki wkładamy do jednego naczynia lub jak ja, rozdzielamy do kilku małych naczyń. Wyrabiamy ciasto na kruszonkę i odrywając palcami ciasto kładziemy je na przygotowane wcześniej truskawki. Posypujemy migdałami i pieczemy w temperaturze 180oC przez około 25 minut. Podajemy z lodami, budyniem lub śmietaną ;) Smacznego!
środa, 14 listopada 2012, ewurka5
|
![]() ![]() ![]() |